8 pomidorai,
250 g mėsos faršo,
1 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. virtų ryžių,
1 skiltelė česnako,
pundelis petražolių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
4 valg. šaukšt. majonezo,
4 valg. šaukšt. tarkuoto fermentinio sūrio.

1. Pomidorus nuplaukite, gražiai nupjaukite viršų ir arbatiniu šaukšteliu išskobkite vidų.
2. Faršą pagardinkite druska ir pipirais ir gerai pakepinkite, paskui sumaišykite su smulkintais petražolių lapeliais, virtais ryžiais ir 3-4 šaukštais išskobto pomidorų vidurio. Gerai išmaišykite.
3. Kepimo skardą ištepkite riebalais. Kiekvieną išskobtą pomidorą pripildykite paruošto mėsos įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite majonezo ir uždenkite nupjauta pomidoro “kepurėle”.
4. Likusį išskobtą pomidorų turinį išmaišykite su vandeniu ir supilkite ant kepimo formos dugno, išdėliokite pomidorus ir troškinkite orkaitėje, kol suminkštės.

Twitter