1 kg žalių obuolių,
citrinų sulčių,
Tešlai:
250 g miltų,
2 kiaušiniai,
maždaug pusantros stiklinės alaus,
3 šaukštai cukraus,
aliejaus,
Pabarstams:
cukraus pudros,
cinamono.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Sumaišykite miltus ir alų, įleiskite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, truputį pasūdykite ir užmaišykite skystą tešlą. Išplakite baltymus iki putų ir atsargiai sukrėskite į tešlą. Palikite pusvalandį pastovėti. Nulupkite obuolius ir, skobtuku išgręžę sėklalizdžius, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Pabarstykite cinamonu ir apšlakstykite citrinų sultimis. Įkaitinkite aliejų. Pamirkykite kiekvieną obuolio griežinėlį tešloje ir kepkite iki pagels. Išgriebkite kiaurasamčiu ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio. Apibarstykite cukraus pudra.

Twitter