1 kiaulės galva,
1 inkstas,
1/4 kepenų,
2 svogūnai,
2 riekelės pyrago,
1 šaukštas taukų,
pipirų, druskos.

Kiaulės galvą (su oda) gerai išvalyti, išplauti, nusausinti, išimti kaulus, raumenis aplyginti, akių vietas užsiūti ir, patiesus raumenimis į viršų, apibarstyti druska bei pipirais.
Įdarui skirtą galvos mėsą, vandenyje išmirkytą inkstą, paspirgintus su riebalais svogūnus ir kepenis sumalti mašinėlė.Pridėti mirkyto pyrago, pipirų, druskos, viską gerai išmaišyti ir taip paruošta mase aptepti kiaulės galvos mėsą.(Įdarą galima paįvairinti kietai virtų kiaušinių ir raugintų agurkų skiltelėmis.) Tada kietai susukti taip, kad snukis būtų viename vyniotinio gale, ir tvirtai aprišti virvute.Platųjį vyniotinio galą užsiūti oda.Taip paruoštą kiaulės galvos vyniotinį virti 3 – 4 val. prieskoninių daržovių su prieskoniais sultinyje, kol suminkštės.Atvėsinti tame pat sultinyje, o paskui paslėgti tarp dviejų lentelių.Prieš duodant į stalą, virvutes ir prisiūtąją odą nuimti, vyniotinį įdėti į pailgą pusdubenį, dalį jo supjaustyti griežinėliais taip, kad vyniotinis nenustotų savo išvaizdos.Puošti pjaustytais drebučiais, į snukį įkišti petražolių lapelių ar virto kiaušinio griežinėlį.
Vyniotinį galima ir kitaip paruošti.Pusę kiaulės galvos išvirti, išimti kaulus, mėsą aplyginti, pabarstyti druska, pipirais, uždėti virtą liežuvį, ausis ar kietai virto kiaušinio skiltelių ir, susukus bei virvute surišus, dar pusvalandį virti sultinyje.Jei vyniotinis įdaromas dar karštas, virti nebereikia.

Twitter