1 – 1.5 kg kiaulės šoninės,
2 morkos,
1 svogūnas,
1 lauro lapelis,
12 pipirų,
druskos.

Imti nestorą šviežios kiaulienos šoninę, nuplauti, švaria skepeta nusausinti, įpjovus plėvę išimti šonkaulius, pabarstyti druska, maltais pipirais, suvynioti (oda į viršų) ir kietai surišti siūlu arba virvute.
Įdėtą į puodą vyniotinį užpilti karštu vandeniu, įmesti nuvalytą morką, svogūną, lauro lapelį, nemaltų pipirų ir uždengus puodą virti 2 – 3 val.Baigiant virti pasūdyti, paskui atvėsinti paslėgtą tame pat sultinyje.
Prieš duodant į stalą, nuimti siūlus, supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir sudėti į apvalų pusdubenį eilėmis arba vainiko pavidalu taip, kad vienas griežinėlis uždengtų trečdalį kito.

Twitter