4 porcijoms reikės:
8 pomidorų, 1/2 bandeles,
30g tarkuoto parmezano,
1/2 ryšelio petražolių,
tarkuotos 1/2 citrinos žievelės,
20g sviesto,
8 gabaliukų nugarinės,
5 šaukštų aliejaus,
2 skiltelių česnako.

Pomidorus įpjaukite kryžmai. sudėkite į riebalais išteptą formą. Parmezaną sumaišykite su supjaustytomis petražolėmis, citrinos žievele ir sviestu. Sudėkite juos ant pomidorų. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite 12-15 min.
Mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus,. jame kepkite mėsą po 3 min. iš kiekvienos pusės. Išimkite mėsą, bet neleiskite jai ataušti. Česnaką susmulkinkite, bandelę supjaustykite riekelėmis. Įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite česnaką. Aliejuje su česnaku apkepinkite bandelės riekeles. Pomidorus patiekite su pakepintomis bandelės riekelėmis ir mėsos kepsneliais.

Twitter