4 kietai virtų kiaušinių baltymai,
1 stiklinė grietinės arba krienų padažo,
krapų lapelių.
Įdarui :
0.5 silkės,
1 riekelė pyrago,
0.5 svogūno,
4 kietai virtų kiaušinių tryniai arba 2 kietai virti kiaušiniai,
1 šaukštas aliejaus,
1-2 šaukštai grietinės,
pipirų.

Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, perpjauti skersai pusiau taip, kad būtų dantyti pakraštėliai, ir išimti trynius.
Silkę labai gerai išmirkyti, nulupti, išimti kaulus ir sukapoti.Smulkiai supjaustytus svogūnus paspirginti aliejuje, pridėti kapotos silkės, pipirų ir dar kiek paspirginti.Atvėsinus pridėti piene mirkyto pyrago, kapotų kiaušinių trynių, grietinės ir gerai sumaišyti.Tos masės pridėti baltymų puseles, kad kiaušinis atrodytų natūralus ir pavolioti smulkiai kapotame baltyme.
Taip paruoštus kiaušinius sudėti į lėkštę, papuošti pomidoro griežinėliais, pjaustytais svogūnų laiškais ir užkandžių sviestu arba aplinkui apipilti grietinės padažu ir pabarstyti krapų lapeliais.Vietoj grietinės padažo galima imti krienų padažą.

Twitter