3 kietai virti kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės padažo,
3 nedideli agurkėliai,
krapų lapelių.
Įdarui :
1 stiklinė virtų grybų,
1 svogūnas,
1 šaukštas aliejaus,
1-2 šaukštai grietinės,
pipirų,
druskos.

Kietai išvirtus kiaušinius nulupti, perpjauti išilgai pusiau ir išimti kiaušinių trynius.
Smulkiai supjaustytą svogūną ir virtus sukapotus grybus paspirginri su trupučiu aliejaus, atvėsinti, pridėti grietinės, maltų pipirų, druskos ir viską sumaišyti.Taip paruošta mase įdaryti baltymų puseles, ant kiekvienos uždedant po gražią grybo galvutę.
Į pusdubenio vidurį sudėti griežinėliais supjaustytus agurkus, kad sudarytų pakilimą, ant jų sudėti ištrintus su sviestu ir į rutulėlius sutaisytus kiaušinių trynius.Aplinkui apipilti grietinės padažu.Paviršių apibarstyti krapų lapeliais ir į jį sustatyti įdarytas kiaušinių baltymų puseles.

Twitter