6 kiaušiniai,
100 g rūkyto kumpio ar arbatinės dešros,
0.5 šaukšto sviesto ar taukų,
petražolių ar krapų lapelių,
salotų lapų papuošimui,
1 stiklinė grietinės padažo su krienais.

Kiaušinius nekietai išvirti, gražiai nulupti.Rūkytą kumpį supjaustyti nemažais griežinėliais, pakraščius aplyginti, kad pasidarytų kvadratinės ar apvalios formos.Tada griežinėlius dėti į keptuvę ir iš vienos pusės apspirginti riebaluose, kol susiries į dubenėlį.Kai atvės, į kiekvieną kumpio dubenėlį įstatyti (storgaliu į apačią) po nuluptą kiaušinį.Apvalaus pusdubenio viduryje sudėti tirštą grietinės su krienais padažą, ant jo uždėti kiaušinius kumpyje, aplinkui apdėti šviežių ar raugintų agurkų griežinėlius.Kiaušinių viršų pabarstyti krapais.
Tokiu būdu kiaušinius galima sutaisyti ir su arbatine dešra, tiktai ji turi būti stora, kad ją supjausčius išeitų nemaži griežinėliai.

Twitter