6 nedideli apelsinai
6 obuoliai
125 g razinų
60 g cukraus
1/2 arbat. šaukštelio druskos
1 arbat. šaukštelis imbiero
1/4 arbat. šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1/8 l raudonojo vyno acto
250 g bruknių uogienės
8 kiaušiniai

Užpilui:
3 valg. šaukštai juodų arbatžolių
1 valg. šaukštas druskos
1 valg. šaukštas juodųjų pipirų (nemaltų)
1 lazdelė cinamono
1 arbat. šaukštelis gvazdikėlių
Padažą ruošti tą dieną, kai patiekalas bus valgomas.

Minkštąją apelsinų dalį susmulkinti. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Suberti cukrų, druską, imbierą, muskato riešutą, sudėti razinas, bruknių uogienę ir supilti actą. Viską sumaišyti ir ant lengvos ugnies 10-12 min. patroškinti.
Marinate kiaušinius laikyti 2-3 dienas.
Užpilą ruošti taip: į 1 l verdančio vandens suberti arbatžoles, pipirus, cinamoną, gvazdikėlius ir truputį pavirti..
Kiaušinius išvirti pasūdytame vandenyje, atšaldyti šaltame vandenyje, nusausinti. Padėjus ant kieto paviršiaus, ranka paspaudus pavolioti, kad lukštas vienodai sutrupėtų.
Tada sudėti į dar šiltą užpilą ir laikyti 2-3 dienas. Išėmus lukštą nulupti.
Patiekti su padažu pailgoje lekštėje, perpjovus per pusę ir apvertus apvaliąja puse į viršų (atrodys kaip nelupti putpelių kiaušiniai).
Šalia užpiltą padažą puošti žalumynais.

Twitter