6 nedidelės bandelės,
150 g sviesto,
200 g virtos mėsos ar dešros,
2 kiaušiniai,
1-2 rauginti ar marinuoti agurkai,
30 g žalumyninių daržovių (petražolių, krapų, salierų),
50 g fermentinio sūrio,
pipirų, druskos.

Nupjovus vieną bandelės galą, arbatiniu šaukšteliu išskaptuojamas vidus (iš jo galima padaryti džiūvėsėlių), Paliekamos 0.5 cm storio sienelės.Tada pagaminami 2 įdarai :
1. Gerai (iki suminkštėja) išsukama 100 g sviesto.Į jį sudedama malta dešra ar mėsa, kapoti kietai virti kiaušiniai, nedideliais kubeliais pjaustytas agurkas, tarkuotas sūris.Pagardinama druska ir pipirais.
2. Išsukama 50 g sviesto.Į jį sudedamos smulkiai pjaustytos ar trintos daržovės.Gerai išmaišoma, kol pasidaro vienalytė masė, ir pasūdoma.
Tuščios, išskaptuotos bandelės sienelės aptepamos pasigamintu žaliuoju sviestu.Į vidų talpiai sudedamas mėsos ar dešros įdaras ir bandelė uždengiama nupjautuoju galu.Visos bandelės suvyniojamos į drėgną marlę, po to į sausą rankšluostį ir 2-4 val. laikomos šaldytuve.
Patiekiant į stalą galima suraikyti riekelėmis arba išdėlioti pintinėje natūralias, papuoštas petražolėmis.

Twitter