4 porcijoms reikės:
2 baklažanų
1 svogūno
3 šaukštų sviesto
400 g mažų šaldytų morkyčių
200 g šaldytų kukurūzų
druskos, pipirų, aliejaus

Sūrio padažui:
6 – 7 šaukštus sviesto
10 šaukštų miltų
1/2 l pieno
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
muskato riešutų, druskos

Baklažanus perpjaukite perpus ir išvalikite sėklytes. Pabarstykite druska, o kai išleis sultis, nuplaukyte ir pašlaikstikite aliejumi. Kepkite 10 min iki 200 laipsnių ikaitintoje orkaitėje. Smulkintą svogūną pakepinkite svieste. Sudėkite truputį atšildytas morkytes ir kukurūzus. Kepkite 2 – 3 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Padažas:
Miltus apkepkite svieste, supilkyte pieną ir pavirkyte maždaug 5 min visą laiką maišydami. Imaišykite sūrį ir pagardinkite prieskoniais.
Prikimškite baklažanus įdaro ir užpilkite sūrio padažu. Kepkite 5 min iki 200 laipsnių ikaitintoje orkaitėje.

Twitter