5-8 kakleliai,
paukštienos atliekos,
300g kiaulienos,
2kiaušiniai,
4-5 riekelės išmirkyto pyrago,
pipirų, druskos,
2-3 skiltelės česnako,
1 svogūnas, 100g sviesto,
lauro lapelių.

Paukščių kaklelių odą nusmaukti nuo kaklo kaulėtosios dalies ir išplauti. Paukštienos kepenėles, skilvelius, širdeles, sparnelius ir kiaulieną išvirti ir sumalti mėsmale. Kartu sumalti česnakus ir svogūną. Į mėsos masę įberti pipirų, druskos, sudėti išmirkytas pyrago riekeles, įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti. Tos masės prikimšti kaklelius ir galus užsiūti. Kaklelius dėti į puodą su trupučiu riebalų, įpilti šiek tiek vandens, įberti druskos, įdėti kelis lauro lapelius ir apie 25 min. virti ant lengvos ugnies.
Išvirusius išimti, sudėti ant lentutės ir kita lentute paslėgti. Kai kurios šeimininkės kaklelius kepa riebaluose apvartant. Paskui paslegia.

Twitter