Kimšti pomidorai

4 porcijoms reikės:
6-8 pomidorų (kiekvienas po maždaug 100g),
2 svogūnų su laiškas,
1 skiltelė česnako,
1 šaukšto aliejaus,
120g ryžių,
2 šaukštų lydyto sūrelio su žalumynais,
1/4 l daržovių sultinio, 1/2 ryšelio petražolių.

Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukšteliu atsargiai išskobkite minkštimą, atskirkite sėklytes ir palikite. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite. Česnaką sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su trupučiu druskos. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir ryžius, truputį patroškinkite maišydama. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite 300ml vandens, sudėkite iš pomidorų išskobtus kauliukus ir viską sumaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 25 min. Kartkartėmis pamaišykite, kad ryžiai neprisviltų prie dugno. Petražoles smulkiai supjaustykite. Į išvirtus ryžius sudėkite sūrelį, supjaustytus svogūnų laiškus ir pusę petražolių ir viską gerai sumaišykite. Mase prikimškite pomidorus. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir užpilkite sultiniu. Į sultinį suberkite likusias petražoles. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laižsnių, ir kepkite 15 min.

Twitter

Kimšti pomidorai

4 pomidorai,
1,5 stiklinės virto kumpio,
1 svogūnas ,druskos,
pipirų, džiūvėsėlių,
sviesto, grietinės.

Parinkti didesnius ir plokštesnius pomidorus. Nupjauti jų apačią, išimti koto vietą ir sėklas, vidun įberti truputį druskos ir apverstus sudėti ant servetėlės, kad nusivarvėtų. Kumpį sumalti, kapotą svogūną pakepinti svieste, kiaušinį išplakti, pagal skonį įdėti druskos, pipirų, viską išmaišyti su džiūvėsėliais ir prikimšti pomidorus. Sustatyti juos į riebalais pateptą kepimo indą, ant kamšalo uždėti po gabalėlį sviesto, o baigiant kepti – po šaukštelį grietinės. kepti karštoje orkaitėje apie 20 min.,kol pomidorai suminkštės.

Twitter

Kimšti pomidorai

4 porcijoms reikės:
12 pomidorų, 2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
pusės ryšelio petražolių,
ryšelio bazilikų,
500g dešrelių,
4 kietai virtių kiaušinių,
5 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
riebalų formai,
3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštų aliejaus,
druskos, pipirų.

Pomidorus nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sudėkite išskobtąja puse į apačią, kad išvarvėtų sultys. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles ir bazilikus sukapokite. Iš svogūnų, česnakų, žalumynų, smulkiai supjaustytų kiaušinių ir dešrelių sumaišykite įdarą, sudėkite3 šaukštus išskobto pomidorų minkštimo ir tarkuotus džiūvėsėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus prikimškite šia mase. Dėkite į formą, pabarstykite sūriu ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kimštus pomidorus galima patiekti ir šaltus. Reikia sumaišyti 150g varškės, 10 smulkintų alyvuogių ir smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Pagardinkite druska ir pipirais. Paruošta mase prikimškite išskobtus pomidorus ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis. „Kepurėlę“ galima papuošti varškės taškeliais. Pomidorus galima prikimšti bet kokiomis salotomis.

Twitter