4-5 kg. juostelėmis supjautytų paprikų,
1l. į vientisą masę sutrintų pomodorų,
1l. vamdens,
1 šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus,
250ml. 9 proc. acto,
1 šaukštas aliejaus,
3 galvutės česnako,
keli kvap.pipirai ir lauro lapai.

Paprikas nuplikyti verdančiu vandeniu, kurį po 5 min. išpilti. iš vandens, pomidorų tyrės, druskos, cukraus, acto ir aliejaus užvirinti marinatą, į jį supilti paprikas bei smulkiai sukapotą česnaką, sudėti prieskonius ir viską pavirti 5 minutes. karštas paprikas krėsti į stiklainius, užsukti. naudoti žiemai atėjus, į picą, padažus, troškinius, mišrainę, man labai patinka silkė su šiomis paprikomis. p.s. receptą sugalvojau pati.tikrai! 🙂

Twitter