300 g miltų,
100 g sviesto,
druskos,
3 šaukštai grietinės.
Įdarui: 500 g kopūstų,
60 g sviesto,
druskos,
šaukštelis cukraus,
šaukštelis kmynų.
Aptepimui: kiaušinis.

Iš miltų, sviesto, druskos ir grietinės išminkyti glotnią mielinę masę, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve 40 min.
Įdarui: gūžinius kopūstus supjaustyti, prieš tai išpjovus kotą ir nuėmus storus lapkočius. Kopūstus, nuolat juos maišant, patroškinti karštame svieste, paskaninti druska, cukrumi ir kmynais; palikti, kad atauštų. tešlą iškočioti plonu sluoksniu, pusę jos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant tos tešlos sudėti troškintus kopūstus ir uždengti likusia tešla. Šakute padaryti porą skylių, kad išeitų garai. Tešlą apkepinti išplaktu kiaušinio tryniu ir pyragą kepti 210 C temperatūroje maždaug 40 min., kol pasidarys aukso geltonumo, supjaustyti stačiakampiais gabalėliais ir patiekti karštą.

Twitter