2 kiaušiniai;
30 g. želatinos;
80 g. sauso vyno “Sherry”;
250 g. pomidorų;
25 g. konservuotų krabų (krevečių);
75 g. grietinės;
10 g. vidutinio aštrumo garstyčių;
20 g. smulkintų petražolių;
druska, pipirai; žiupsnelis cukraus; petražolių šakelė;
acto esencija;

Formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1,2 l šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų.
Nupjaukite kiaušinių galus, kad matytųsi tryniai. Į formelių vidurį, ant sustingusio sluoksnio, dėkite po vieną kiaušinį nupjautu galu į apačią. Petražoles nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, nuskabykite lapelius ir kartu su pomidorais išdėstykite aplink kiaušinius. Vėl užpilkite šiek tiek sultinio ir leiskite sustingti. Krabus perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į sietelį ir palaikykite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada krabus, likusius pomidorus bei keletą petražolių lapelių padalykite į abi formeles. Užpilkite likusiu želatinos tirpalu. 2-3 val. laikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Prie šio patiekalo tinka padažas iš grietinės, pagardintos garstyčiomis, druska, pipirais, cukrumi, keletu lašų acto esencijos bei kapotomis petražolėmis.
Drebučius patiekite su paskrudinta balta duona arba traškučiais.

Twitter