Reikės:
1 didelio svogūno
1 didelės skustos bulvės
4 porų
200 ml riebios grietinėlės
dviejų sviesto „nykščių“
druskos
pipirų

Eiga:

Svogūną supjausčius, kepti svieste ant nedidelės ugnies taip, kad suminkštėtų, bet neparuduotų. Įpylus truputį vandens idėti pjaustytą bulvę. Kai šioji išvirs sudėti pjaustytą porą. Jei reikia dapilti vandens, kad tik apsemtų daržoves. Kai porai suvirs, supilti grietinėlę, pasūdyti. Sumalti su blenderiu ir pertrinti per sietą.

Pastabos:

Per sietą trinti nebutinai verdančiai karštą, bet ir nelaukti kol visai atšals. Galima valgyti ir šaltą, ir karštą. Jei valgysite karstą, galite naudoti daugiau sviesto. Jei saltą – su sviestu nepersistenkite.

Twitter