1 stiklinė tarkuotų krienų,
1 stiklinė obuolių košės,
2-4 šaukštai aliejaus,
druskos,cukraus,
5 šaukštai virinto vandens,
0,5 šaukštelio citrinos rūgšties.

Krienus sudėti į iš rūgščių obuolių išvirtą košę. Košei obuolius nulupti (išimti sėklalizdžius),stambiai sutarkuoti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu (nedaug). Maišyti mediniu šaukštu, kol obuoliai suminkštės, paskui suberti citrinos rūgštį. Į krienus obuolių košę dėti atvėsintą. Įpilti aliejaus, įberti pagal skonį druskos, cukraus, įpilti vandens. Išmaišyti. Kad krienai būtų rausvi, reikia į juos įpilti truputį (keletą šaukšrų) burokėlių sulčių.
Jeigu salotos yra tirštos, galima įpilti daugiau aliejaus. Gatavas salotas reikia sudėti į indelius, sandariai uždaryti ir padėti vėsioje vietoje. Į stalą paduoti specialiuose indeliuose.

Twitter