Šį vasarišką kriušono receptą galima keisti savo nuožiūra. Galite pasirinkti kitus vaisius, negu pateikti recepte, o alkoholinius gėrimus papildyti džinu, kalvadosu arba vaisių spiritu. Raudonasis ir putojantis vynas neturi būti pernelyg sausas, kad gėrimo skonis nebūtų pernelyg aitrus. Jeigu reikia, ši gėrimą galite šiek tiek pasaldinti.
Gerai paruoštas kriušonas atgaivina kaip joks kitas gėrimas ir sykiu turi stimuliuojantį poveikį, skatina bendrauti ir pakelia ūpą, kita ryta nesukeldamas galvos skausmų. Tiesa, priešingai nutinka tik tuomet, kai jis ruošiamas ne tik be meilės, bet ir neturint jokio supratimo ir patyrimo. Kriušonui paruošti naudojamas geras vidutiniškos kokybės vynas.
11 atšaldytos stiprios arbatos, 125 g šviežių braškių, 125 g persikų, 2-3 valg. š. cukraus, 1 butelis raudonojo vyno, 1 butelis putojančio vyno
Paruošti stipria arbata ir atšaldyti. Braškes perrinkti ir perpjauti pusiau, persikus užpilti verdančiu vandeniu, nulupti, išimti kauliukus ir supjaustyti plonais griežinėliais. Vaisius sudėti į didelį stiklinį dubenį ir apibarstyti cukrumi. Užpilti šaltos arbatos, raudonojo ir putojančio vyno.

Twitter