1 kg miltų
80 g cukraus
20 g pieno miltelių
70 g kiaušinio miltelių
15 g druskos
20 g sausų mielių
1/2 l vandens
70 g margarino
kiaušinis

Įdarui:
2 šaukštai cinamono
8 šaukštai cukraus

Sumaišyti miltus, mieles, cukrų, pieno miltelius, kiaušinių miltelius, druską ir vandenį. Užminkyti tešlą ir leisti pastovėti šilumoje, kol pakils. Kai pakils, dar kartą išmaišyti ir palaikyti. Margariną smulkiai supjaustyti ir, kai tešla jau antrą kartą pakils, maišyti, turi gautis vientisa masė. Vėl pastatome šiltai, kad pakiltų. Kai tešla vėl pakils padalinti ją į 20 dalių. Kiekvieną gabaliuką suvolioti į kamuoliuką ir palikti vėl pakilti. Pakilusius kamuoliukus rankomis atsargiai išvolioti juosteles (apie 15 cm ilgio). Šias juosteles iškočioti taip, kad gautųsi ilgi ploni trikampiai. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir į kiekvieną trikampį idėti po šaukštą įdaro (dėti į plačią pusę). Paskiau krausanus galima suvynioti (vynioti nuo plačios pusės). Palikti pastovėti, kol vėl pakils. Išplakti kiaušinį ir juo aptepti viršų. Piragėlius sudėti ant sviestu išteptos skardos ir kepti orkaitėje.

Twitter