1 antis,
4 svogūnai,
4 šaukštai aliejaus,
200 g džiovintų slyvų,
5 bulvės,
1 šaukštas acto,
2 šaukštai degtinės,
1 stiklinė obuolių sulčių,
2 skiltelės česnako,
raudonųjų pipirų,
druskos pagal skonį.

Išdarinėta antis supjaustoma gabalais, įtrinama druska su česnaku ir apkepinama aliejuje. Sudedami stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama keli šaukštai vandens bei acto, užbarstoma raudonųjų pipirų ir uždengus patroškinama. Bulvės supjaustomos, sudedamos prie troškinamos anties ir uždengus toliau troškinama, kol jos suminkštėja. Sudedamos obuolių sultys, išmirkytos slyvos ir uždengus pakaitinama 10 min. Supilama degtinė. Ištroškinta antis su priedais sudedama į pusdubenį. Valgoma su daržovių salotomis.

Twitter