1 skardinė kukurūzų (300g.);
150g. konservuotų žaliųjų žirnelių;
150 g. konservuotų šparaginių pupelių;
150 g. rūkytos dešros (supjaustytos griežinėliais);
6 kietai virti putpelių kiaušiniai;
2 marinuotos raudonos saldžiosios paprikos ankštys (200g.);

Paruošti drebučius: želatiną užpilti 5 šaukštais šalto sultinio ir palikti, kad išbrinktų. Likusį sultinį užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Supilti išbrinkusią želatiną, actą, įberti pipirų, pasūdyti ir atšaldyti.
Dešrą ir konservuotą papriką supjaustyti siauromis 3 cm. ilgio juostelėmis. Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurko žievelėje išpjauti dviejų trijų milimetrų gylio išilginius griovelius 1,5cm. atstumu vienas nuo kito, paskui agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Krapus nuplauti, nuvarvinti ir suplėšyti mažomis šakelėmis. Svogūnų laiškus nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Konservuotus kukurūzus, žirnelius ir pupeles nuvarvinti. Kiaušinius nulupti ir perpjauti pusiau.
Stiklinės salotinės dugną ir šonus aplaistyti keliais šaukštais stingstančių drebučių. Šonus iškloti agurkų griežinėliais i sluoksniuojant dėti daržoves.
I sluoksnis: į salotinės dugną žvaigždės forma sudėti pomidorų skilteles (odelėmis aukštyn). Tarp pomidorų vėduokle išdėstyti pupelių gabaliukus, paprikos juosteles, krapų šakeles, o ant jų _ sluoksnį kukurūzų. Užpilti trupučiu drebučių ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
II sluoksnis: ant sustingusių drebučių pjūviu į viršų išdėlioti 6 kiaušinių puseles, tarp jų – pusę paprikos juostelių. Ant viršaus apibarstyti svogūnų laiškais ir žaliaisiais žirneliais. Užpilti stingstančiais drebučiais ir vėl dėti į šaldytuvą.
III sluoksnis: ant sustingusių drebučių išdėlioti pusę dešros juostelių, ant jų – agurkų griežinėlius ir pomidorų skilteles. Apibarstyti svogūnų laiškais, sudėti pupeles, užpilti stingstančiais drebučiais ir vėl atšaldyti.
IV sluoksnis: ant drebučių išdėliot likusias kiaušinių puseles, dešros juosteles, daržoves ir krapus. Lygiu sluoksniu suberti likusius kukurūzus, užpilti stingstančiais drebučiais (jei drebučiai labai sutirštėjo, juos reikia truputį pašildyti) ir išlyginti paviršių.
Salotinę 8 val. dėti į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų. Paskui indą apvynioti karštame vandenyje sudrėkinta šluostele ir išversti drebučius į salotų lapais išklotą plokščią lėkštę. Papuošti savo nuožiūra, pvz.: tirštu majonezu, aštriu padažu arba krienais su grietine.

Twitter