Stiklinė kukurūzų kruopų (220g ),
50g tarkuoto fermentinio sūrio (geriausia – parmezano ),
4 šaukštai aliejaus, druskos.
Padažui:
1 kg stambių pievagrybių,
3-4 skiltelės česnako,
3 šaukštai šviežių žolelių ( bazilikų, petražolių lapelių, čiobrelių, raudonėlių ),
po 2-3 šaukštus acto bei aliejaus,
50g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų.

Kukurūzų košę geraiusia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklinės ) maišant po truputį suberti kruopas. Ant mažos ugnies virti 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungiant ugnį suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti. Stačiakampę kepimo formą ištepti aliejumi, sukrėsti košę, paviršių išlyginti ir palikti atšalti.
Paruošti pievagrybius: nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. Česnakus sugrūsti. Prieskoninius žalumynus smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti pievagrybius ir kepti 4 min.,po to sudėti česnakus, žalumynus, supilti actą ir troškinti dar 3 min. Pasūdyti, įberti pipirų. Atšaldyti ir laikyti šaldytuve. Košę supjaustyti 6 x 10 cm dydžio stačiakampiais, aptepti aliejumi ir iš abiejų pusių po 3 min. apkepti ant nelabai karštų žarijų. Atskirai ant grotelių pakepinti ir pievagrybius. Po to sudėti juos ant košės kepsnelių. Likusį nuo kepimo skystį su prieskoniais galima patiekti kaip padažą.

Twitter