6 porcijoms reikės:
1kg kiaulienos kumpio,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
750g šviežių špinatų(gali būti ir šaldyti),
3-4 morkų,
mažo ryšelio svogūnų laiškų,
kelių šakelių čiobrelių ir rozmarino,
3 skiltelių česnako,
kiaulienos prieskonių,
druskos,3 šaukštų aliejaus.

Mėsą išdaužykite į didelį ir ploną gabalą. 5trinkite druska ir kiaulienos prieskoniais. Pašlakstykite vynu. Kelioms val. įdėkite į šaldytuvą. Špinatus apvirkite, nukoškite. Sumaišykite su susmulkintais česnakais. Morkas nuskuskite ir 5 min. apvirkite. Nukoškite. Svogūnėlius supjaustykite į keturias dalis, o laiškus – smulkiai. Ant mėsos dėkite špinatus, morkas, svogūnus, česnaką ir žalumynus. Pašlakstykite šaukštu aliejaus. Suvyniokite ir suriškite siūlu. Mėsą apkepinkite aliejuje, įdėkite į formą, užpilkite likusį vyną ir kepkite 1,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Galima patiekti šaltą arba karštą.

Twitter