8 porcijoms reikės:
1,5kg kiaulienos kumpio,
10 gvazdikėlių,
2 skiltelių česnako,
Marinatui:
po stiklinę aliejaus,
ir raudonojo vyno,
žalumynų marinato(milteliais)
Tešlai:
50g mielių,
400ml šilto pieno,
3 šaukštų cukraus,
po 400g paprastų ir rupių miltų,
1 kiaušinio,
šaukštelio druskos,
450g sviesto.

Į kumpį prikaišiokite gvazdikėlių ir supjaustytų česnakų. Tada aliejų sumaišykite su vynu ir žalumynais. Marinatą užpilkite ant kumpio, uždenkite ir 2 dienoms įdėkite į šaldytuvą. Išėmusi iš marinato mėsą, dėkite ją į riebalais išteptą formą ir kepkite 2 val. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kartkartėmis palaistykite marinatu ir kepant atsiradusiu skysčiu. Paruoškite tešlą: mieles sutrinkite su šiltu pienu, cukrumi ir šaukštu miltu. Kai ims kilti, sumaišykite su abiems rūšimis miltų, kiaušiniu, druska ir išlydytu bei atvėsusiu sviestu. Suminkykite tešlą. Padėkite šiltai. Kai tešla gerai pakils, dar kartą suminkykite ir iškočiokite. Apvyniokite ja kumpį. Tas vietas, kur tešla susijungia, patepkite vandeniu ir gerai prispauskite. Iš tešlos likučių padarykite papuošimus ir prilipdykite juos prie kumpio. Kepkite maždaug 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Twitter