1 kg žucies
500 g pieno
1/4 citrinos
kiaušinis
šaukštas sauso baltojo vyno
2 šaukštai miltų
pyrago džiūvesėlių
3 šaukštai susmulkintų rūgštynių
60 g sviesto
maltų pipirų
druskos

Į pieną įspauskite citrinos sultis, supilkite vyną, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Tame skystyje 1,5 val. mirkykite stambias kuojas be galvų ir uodegų, išdarinėtas, neplautas, o tik nušluostytas. Išmirkusiais vėl nušluostykite, pasūdykite, pavoliokite plaktame kiaušinyje, paskui miltuose su grūstais džiūvėsėlias ir, apibėrę susmulkintomis rūgštynėmis, kepkite svieste. Iškepusią žuvį apipilkite pomidorų padažu, karštą keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite dar 5-7 min.
Tiekiama su virtomis bulvėmis arba aliejuje išmirkytomis, ant pagaliukų susmegtomis ir ant laužo keptomis pyrago riekutėmis.

Twitter