4 porcijoms reikės:
1kg bulvių, 4 didelių obuolių,
1lauro lapo,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
100g lašinukų,
šaukšto čiobrelių lapų,
600g lašišos filė,
100ml pieno,60g sviesto,
druskos, pipirų, muskato.

Nuskustas bulves ir nuluptus obuolius supjaustyti gabaliukais. Bulves apie 10 min.pavirti pasūdytame vandenyje, įmetus lauro lapą,paskui sudėti obuolius ir patroškinti dar 5-7min. Filė nuplauti, nusausinti ir perpjauti į 4 dalis, pabarstyti prieskoniais. Pakepti aliejuje po 3-4 min. iš abijų pusių.
Bulvių ir obuolių mišinį nusunkti, išimti laoro lapą, sugrūsti grustuve, pagardinti pienu ir sviestu bei prieskoniais. Lašinukus supjaustyti plonomis riekelėmis irpakepti, uždėti ant košės, pabarstyti čiobreliais. Galima patiekti su salotomis, troškintomis daržovėmis, pekino kopūstais. Taip pat galima su keptomis paukščių kepenėlėmis.

Twitter