4 porcijoms reikės:
500g lašišos filė,
4 šaukštų citrinos sulčių,
1 mažo garbanoto kopūsto,
po 2 šaukštus sviesto ir miltų,
po stiklinę sultinio ir pieno,
1 citrinos žievelės,
pakelio lazanijos,
250g mocarelos.

Lašišos filė supjaustykite stambiais kubeliais, pašlakstykite 2 šaukštaiscitrinos sulčių ir pasūdykite. Atskirkite kopūsto lapus, įdėkire į pasūdytą verdantį ir pavirkite 2 min. Pakaitinkite puode sviestą, pabarstykite miltais ir pakepinkite. Maišydama užpilkite pieno ir sultinio, sudėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min. Pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lazanijos lakštų suoksnį, ant jų – 1/2 kiekio kopūstų ir lašišos. Užpilkite padažą ir dėkite kitą lazanijos lakštų sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažą ir dėkite mocarelos griežinėlius. Kepkite 45 min. 175 laipsnių orkaitėje.

Twitter