4 porcijoms reikės:
pusės ryšelio petražolių,
ryšelio svogūnų laiškų,
30g sviesto,120ml pieno,
3 kiaušinių, 40g tarkuoto parmezano,
druskos, pipirų, 100g miltų,
600g pomidorų,
150g svogūnų,
ryšelio baziliko, 40g krapų,
3 šaukštų baltojo balzaminio acto,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukštelio aliejaus.

Petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Sviestą ištirpdykite, bet neužvirkite. Sumaišykite su pienu, kiaušiniais, parmezanu,žalumynais, druska ir pipirais. Sudėkite miltus ir viską sumaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Baziliką susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais, svogūnais ir pipirais. Užpilkite actą ir aliejų. Tešlą gerai sumaišykite ir iš jos iškepkite 3 lietinius. Karštus lietinius suvyniokite ir supjaustykite pusės centimetro pločio juostelėmis. Kai jie visai atvės, sudėkite į salotas

Twitter