4 porcijoms reikės:
šaukšto sezamo, 50g sviesto,
200ml pieno,3 kiaušinių,
druskos, 120g miltų,
300g morkų, svogūno,
200g vištienos krūtinėlės,
3 šaukštų aliejaus, pipirų,
keleto šaukštų baltojo vyno,
1/4 stiklinės daržovių sultinio,
1-2 ryšelių petražolių,
3 šaukštų tirštos grietinės.

Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sviestą išlydikite, leiskite truputį ataušti ir sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais, sezamu ir druska. Palikite uždengtą 20 min. Morką nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Išimkite, o į likusius po kepimo riebalus įpilkite šaukštą aliejaus. Jame pakepinkite svogūną ir morką. Sudėkite mėsą, supilkite vyną ir sultinį, uždenkite ir troškinkite apie 10-15 min.
Petražoles susmulkinkite. Į įdarą įdėkite grietinės ir pusę smulkintų petražolių, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos iškepkite 4 lietinius blynus. Sudėkite faršą, suvyniokite, perpjaukite perpus ir pabarstykite petražolėmis.

Twitter