O kodėl per šiuos Kalėdų pietus nenustebinus namiškius sveiku maistu – troškinta triušiena? Iš vieno triušio išeina 6 prašmatnios porcijos.

Reikia:
vieno jauno triušio,
100g sviesto,
15g druskos,
2g grūstų juodųjų pipirų,
300ml obuolių sulčių,
120ml daržovių sultinio,
100g džiovintų abrikosų,
100g džiovintų slyvų,
100g morkų,
100g svogūnų,
gabalėlio citrinos žievelės,
kelių laurų lapų,
kelių kvapiųjų pipirų,
šaukšto smulkintų petražolių,

Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautis džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele.
Viena porcija keptų ankštinių pupelių. 20g lydytame svieste pakepinkite 10g smulkiai sukapotų svogūnų ir 3g česnakų, sudėkite 150g ankštinių pupelių (galima ir atlaidintų šaldytų), ir pakepinkite 5min. Patiekiant, užbarstykite 3g kapotų petražolių ir 10g tarkuotu Džiugo sūriu.

Receptas iš Lietuvos kulinarinio paveldo
http://www.gaspadine.lt

Twitter