4 porcijos:
1 didelis svogūnas
2 morkos
4 šaukštai aliejaus
400g maltos mėsos (faršo)
2 česnakų skiltelės
530g konservuotų pomidorų be odelių
150g šaldytų žaliųjų žirnelių, druskos,
juodųjų pipirų, žiupsnelis džiovintų čiobrelių
250g plačių lakštinių
100g fermentinio sūrio
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, nuluptą morką supjaustyti šiaudeliais. Daržoves pakepinti
su aliejumi. Sudėti maltą mėsą ir kepinti, kol parus. Kepamą mėsą sklaidyti šakute, kad būtų biri.
Sukrėsti sutarkuotą česnaką, sudėti pomidorus. Troškinti pridengtoje keptuve ir nuolat maišyti.
Po 30 min. suberti žaliuosius žirnelius, pagardinti pagal skonį. Uždengti ir dar 10 min. troškinti.
Į du litrus pasūdyto verdančio vandens įpilti truputį aliejaus, suberti makaronus. Išmaišyti ir 12
min. virti ant silpnos ugnies. Išvirusius makaronus sietelyje perlieti karštu vandeniu, kad nesuliptų. Patiekti su tarkuotu sūriu ir paruoštu padažu.

Twitter