4 porcijoms reikės:
400g kriauklelių ar kitokių trumpų makaronų,
500g šaldytų žirnelių,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 raudonojo pipiro, supjaustyto stambiais gabaliukais,
100g plonais griežinėliais pjaustyto rūkyto kumpio,
150ml karšto daržovių sultinio,
2 šaukštų stambiai supjaustytų bazilikų.

Išvirkite makaronus. Kai bus beveik išvirę, sudėkite žirnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min. pakepinkite pipirą. Sudėkite mažesniais gabaliukais supjaustytą kumpį , supilkite sultinį ir patroškinkite dar 2 min. Nukoškite makaronus ir žirnelius ir sudėkite atgal į šį puodą. Įmaišykite pipirus ir kumpį su sultiniu. Sudėkite bazilikus ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Twitter