8 porcijoms reikės:
500g makaronų (kaspinėlių),
1 laiškinio svogūno,
1 agurko,
ryšelio ridikėlių,
po 200g fermentinio sūrio ir kumpio,
krapų,2 obuolių,
6 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukšto kaparėlių,
6 šaukštų majonezo,
8 šaukštų jogurto,
šaukštelio cukraus, druskos,
pipirų,
žalumynų papuošimui.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir leiskite ataušti. Tuo tarpu nuplaukite daržoves ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį ir kumpį- kubeliais. Susmulkinkite krapus, obuolius supjaustykite, išvalykite sėklytes, o minkštimą supjaustykite gabaliukais. Pašlakstykite 2 šaukštais citrinos sulčių. Sumaišykite ingredientus su kaparėliais.
Padažui:
majonezą sumaišykite su jogurtu ir likusiomis citrinų sultimis. Pagardinkite pagal skonį cukrumi, druska ir pipirais. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų. Sumaišykite, sudėkite į salotinę ir papuoškite petražolių lapeliais.

Twitter