200 g mėsos faršo,
200 g kepenų faršo,
2 svogūnai,
pusė stiklinės grietinėlės,
50 g sutrintų džiūvėsių,
kiaušinis,
ketvirtis arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
maltų kvapiųjų pipirų ant peilio galiuko,
sviesto arba aliejaus,
druskos.
Padažui :
pusė stiklinės karšto vandens arba sultinio,
valgomasis šaukštas kvietinių miltų,
grietinėlės, druskos.

Svogūnus supjaustyti skridinėliais, apkepinti keptuvėje iki gelsvumo.Įberti sutrintų džiūvėsių, leisti jiems prisigerti sviesto, paskui įpilti 2-3 valgomuosius šaukštus grietinėlės.
Mėsos ir kepenų faršus sumaišyti, sudėti produktus buvusius keptuvėje, taip pat suberti svogūnus ir sutrintus džiūvėsius.Išmaišyti, įmušti kiaušinį, pasūdyti, įberti pipirų, vėl gerai išmaišyti.Suvilgyti rankas šaltu vandeniu ir suvolioti stambių graikiškų riešutų dydžio maltinukus.Juos išdėlioti ant lentos, paskui iš viršaus truputį paploti delnu.Įkaitinti tuščioje keptuvėje taukus arba sviestą ir kepti ant vidutinės ugnies.laiku apversti ir neleisti prisvilti.Apkepusius maltinukus sudėti į atskirą indą.Keptuvę po kepimo perlieti vandeniu, surinkti visus riebalus, pridėti šiek tiek grietinėlės ir šiuo padažu palaistyti kotelius.
Tinka su šviežiais pomidorais, žaliomis salotomis.

Twitter