1 kg jautienos, veršienos ar kiaulienos mėsos,
3 riekelės pyrago,
1 kiaušinis,
2 svogūnai,
1 šaukštas taukų, margarino ar sviesto,
2 šaukštai džiuvėsėlių,
pipirų ir druskos pagal skonį.
Įdarui :
2 kiaušiniai,
1 – 2 virtos morkos,
0.5 šaukšto sviesto,
2 šaukštai pieno ar grietinės,
druskos pagal skonį.

Jautieną, veršieną ar kiaulieną mėsą arba visų šių mėsų imti po lygią dalį ir sumalti.Pridėjus piene mirkyto pyrago ir riebaluose spirginto svogūno, dar kartą permalti.Paskui, pridėjus kiaušinių, maltų pipirų, druskos ir porą šaukštų grietinės ar sultinio, išminkyti.
Įdarui skirtus kiaušinius išplakti su pienu ar grietine, pridėti virtų pjaustytų morkų, druskos ir iškepti plaktą kiaušinienę.
Ant lentos iškloti maltos mėsos masę storu sluoksniu.Ant jos dėti įdarą – keptą kiaušinienę,- suvynioti į pailgą ritinį ir užtaisius pakraštį bei galus dėti į riebalais pateptą skardą.Paviršių aptepti plaktu kiaušiniu, pabarstyti džiuvėsėliais ir subadyti 2 – 3 vietose, kad kepant išeitų oras.Kepti karštoje orkaitėje 1 – 1.5 val.
Iškepusį kepsnį atšaldyti.Prieš duodant į stalą, supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir gražiai sudėti pusdubenyje.Puošti nebereikia, nes jis ir taip gražiai atrodo.
Maltos mėsos kepsnį galima kepti ir be įdaro.Tada į paruoštos mėsos masę galima įdėti pailgais ruoželiais pjaustytų šviežių ar rūkytų lašiniukų.Prieš duodant į stalą, kiekvieną griežinėlį galima papuošti tirštu grietinės padažu su krienais arba krienu sviestu.

Twitter