200-250 g miltų,
100 g grietinės,
100 g cukraus,
1/4 arbat. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių,
0.5 šaukšto kefyro ar acto,
1 kiaušinis,
1-2 arbat. šaukšteliai kakavos miltelių,
1 arbat.šaukštelis džiovintų mėtų ar melisų.
Glajui :
0.5 stiklinės miltinio cukraus,
0.5 kiaušinio baltymo,
citrinos rūgšties,
kakavos miltelių.

KIAUŠINIS IŠPLAKAMAS SU CUKRUMI IR GRIETINE.SODA AR KEPIMO MILTELIAI UŽGESINAMI KEFYRU AR ACTU.VISKAS IŠSUKAMA.SUBĖRUS SIJOTUS MILTUS MINKOMA, KOL TEŠLA NELIMPA PRIE RANKŲ.TEŠLA PADALIJAMA Į DVI DALIS : Į VIENĄ DALĮ SUBERIAMI KAKAVOS MILTELIAI IR VISKAS DAR KARTĄ IŠMINKOMA, OĮ KITĄ – PRIESKONIAI (MĖTOS AR MELISOS).
IŠ PARUOŠTŲ TEŠLŲ FORMUOJAMI ĮVAIRIAUSI SAUSAINĖLIAI.KEPAMI 15-20 MIN.IŠKEPTI APLIEJAMI SKIRTINGŲ SPALVŲ GLAJAIS.TAMSŪS – ŠVIESIU, O ŠVIESŪS – TAMSIU.
GLAJUI BALTYMAS IŠSUKAMAS SU MILTINIU CUKRUMI IKI TIRŠTOS TYRĖS KONSISTENCIJOS.Į VIENĄ DALĮ ĮBERIAMA CITRINOS RŪGŠTIES, KAD JAUSTŲSI RŪGŠTUS SKONIS, O Į KITĄ – KAKAVOS MILTELIŲ IKI NORIMOS RUSVOS SPALVOS.

Twitter