4 porcijoms reikės:
600 g nugarinės
3 šaukštus sakės (ryžių degtinės)
5 šaukštus sojų padažo
50 g šviežio imbiero
2 šaukštai aliejaus
2 šaukįtai cukraus
žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių
400 g šparaginių pupelių
sviesto

Mėsą 15 min įdėkite į šaldiklį, išimkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais, o šios – kubeliais. Pašlakstykite sakės ir šaukštų sojų padažo. Nuskuskite imbierą ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite prie mėsos ir viską sumaišykite. Dėkite 30 min į šaldytuvą.
Įkaitinkite aliejų ir apkepinkite mėsą, supilkite likusią sakę ir sojų padažą. Troškinkite 10 min uždengtą. Suberkite cukrų. Kepkite, kol skystis išgaruos. Dideliame puode užvirinkite vandenį su druska ir kepimo milteliais. Jame išvirkite šparagines pupelias, nukoškite ir perpilkite šaltu vandieniu ir užpilkite karšto sviesto. Patiekite su mėsa.

Twitter