Kopūsto gūžės, ryšelio laiškinių svogūnų,
300g mėsos faršo (jautienos arba mišraus),
2 svogūnų, 2 džiovintų grybų,
5 šaukštų virtų ryžių,
2 skiltelių česnako,
kiaušinio, šaukšto aliejaus,
1/2 stiklinės sultinio iš kubelio,
1/2 raudonosios paprikos,
indelio pomidorų konsentrato,
druskos, pipirų.

Džiovintus grybus 40 min. pamirkykite drungname vandenyje, nusunkite ir supjaustykite. Nuskuskite viršutinius kopūsto lapus ir gūžę įdėkite į verdantį , pasūdytą vandenį, pavirkite maždaug 5 min. Skinkite lapus, išpjaukite gyslotas vietas. Česnaką ir svogūną nulupkite. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką sutrinkite. Svogūno laiškus smulkiai supjaustykite. Mėsos faršą, ryžius, grybus, kiaušinį, česnaką ir pusę svogūno laiškų bei svogūno sumaišykite. Masę pagardinkite druska ir pipirais. Po šaukštą mėsos dėkite ant kopūsto lapo. Sulankstykite kaip voką. Jeigu kopūstai blogai vyniojasi, galite juos sudegti pagaliukais.
Puodo dugną patepkite aliejumi ir pakaitinkite. Sudėkite balandėlius, užpilkite sultiniu ir troškinkite maždaug 30 min. Išimkite ir padėkite šiltai.
Papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir kartu su likusiais svogūnais sudėkite į sultinį, kur troškinosi balandėliai. Įdėkite pomidorų konsentrato, padažą pagardinkite ir užvirkite. Galiausiai suberkite likusius svogūno laiškus. Balandėlius patiekite su padažu.

Twitter