4 porcijoms reikės:
500g menkės filė,
200g ryžių,
100g šaldytų žirnelių,
1 geltoną ir raudoną papriką,
1 mažo svogūnėlio,
1 šaukšto aliejaus,
50g daigų,
200 ml sultinio,
2 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų abrikosų uogienės,
1šaukštelio krakmolo.

Ryžius virkite 20 min. pasūdytame vandenyje. Atšildykite žirnelius. Paprikas supjaustykite juostelėmis, svogūnus- smulkiai. Žuvį supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite aliejuje po 2 min.iš kiekvienos pusės. Išimkite ir tame pačiame aliejuje apkepinkite svogūną, sudėkite paprikas ir troškinkite 2-2 min. Sudėkite daigus, žirnelius, supilkite sultinį, sojų padažą ir sudėkite abrikosų uogienę. Troškinkite 3 min. Pagardinkite druska.
Padažui: Krakmolą ištirpdykite vandenyje, supilkite į puodą, sudėkite žuvį ir pakaitinkite. Patiekite su ryžiais.

Twitter