Jums reikės:
1 kg menkės filė,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
2 stiklinių stipraus daržovių sultinio, pusės stiklinės baltojo vyno, lauro lapelio,po ketvirtį šaukštelio peletrūno ir šalavijo, šaukšto sviesto, šaukšto miltų, pusės šaukštelio konditerinių prieskonių, cukraus, druskos.

Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. Virkite ant lėtos ugnies 20 min., padėkite, kad atauštų. Išimkite žuvį į lėkštę, o stiklinę sultinio užvirkite su vynu, citrinos žievele ir žiupsneliu šalavijo. Sviestą ištrinkite su miltais, tada pamažu pilkite sultinį ir toliau trinkite. Padažą pagardinkite druska, cukrumi ir konditeriniais prieskoniais. Sudėkite į padažą žuvies filė ir užvirkite. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais ir šviežių arba raugintų kopūstų salotomis.

Twitter