300 g virtos mėsos (jautienos, veršienos, kiaulienos, paukštienos),
2 – 2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai grietinės,
1 svogūnas,
10 pipirų.

Virtą mėsą ir pakepintą riebaluose svogūną permalti du kartus mašinėle.Viską sudėti į keptuvę ir, pridėjus grietinės, pipirų bei druskos, pakaitinti.
Sviestą ištrinti iki baltumo, sumaišyti su malta atšaldyta mėsos mase ir padaryti apvalius kukulius.
Išvirti mėsos sultinį.Į metalinę formą ar salotinę įpilti nestorą sultinio sluoksnį ir palikti, kad sustingtų.Paskui drebučius gražiai papuošti virtomis morkomis ir kietai virtų kiaušinių griežinėliais, sudėti kukulius ir viską užpilti antrą kartą sultiniu, kad apsemtų.Po to, sultiniui sustingus, indą trumpai pakaitinti karštame vandenyje ir kukulius išversti į negilią lėkštę.
Mėsos kukulius taip pat galima užšaldyti prieskoninių daržovių ir prieskonių marinate, tik į jį reikia įdėti šaltame vandenyje išmirkytą ir ištirpintą želatiną.

Twitter