1kg minkštos kiaulienos,
12 nedidelių rūgščių obuolių,
200g sviesto,
0,5- 1 šaukštelis citrinos rūgšties,
pipirų,
1 šaukštas kmynų,
petražolių lapelių, druskos,
2 kiaušinio baltymai,
2 šaukštai moltų,
vandens, 4-6 lauro lapeliai,
1-2 svogūnai.

Mėsą supjaustyti pailgais gabaliukais, gerai išmušti, patepti kiaušinio baltymu, pabarstyti citrinos rūgštimi, pipirais, druska, kmynais. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, dėti ant išmuštos mėsos gabaliuko ir formuoti kukulį. Mėsos krastelius, kurie užlenkiami, patepti kiaušinio baltymu, kukulį apvolioti miltais ir kepti įkaitintame svieste apvartant. Paskui sudėti į puodą, supilti riebalus, kuriuose kepė, likusį sviestą, truputį vandens ir troškinti ant lengvos ugnies, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškinti, sumesti lauro lapelius, žiedais supjaustytus svogūnus. Duodant į stalą, sudėti į didelį dubenį, užbarstyti smulkiai pjaustytų petražolių lapelių. Prie mėsos kukulių paduodamos virtos su lupenomis bulvės, paskui nuluptos ir apibarstytos pjaustytais petražolių lapeliais.

Twitter