Jums reikės:
500g obuolių,
10šaukštų cukraus,
250g miltų,
1 šaukštelio džiovintų mielių,
300g riebios grietinėlės,
1 kiaušinio, 1 trynio,
žiupsnelio druskos,
1kg riebalų kepimui.

Obuolius supjaustykite ketvertukais, nulupkite ir išvalykite sėklytes. Minkštimą supjaustykite smulkesniais gabaliukais. Sudėkite į puodą, užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite 3 šaukštus cukraus. Virkite 15 min. vis pamaišydama. Miltus sumaišykite su mielėmis ir 4 šaukštais cukraus. Įpilkite 5 šaukštus šiltos grietinėlės, įdėkite kiaušinį, trynį ir druskos. Sumaišykite vientisą masę. Uždenkite ir palikite 30 min., kad pakiltų. Gerai įkaitinkite riebalus. Pakilusią tešlą vėl gerai sumaišykite, iškočiokite 5-6 mm storio blyną. Išpjaukite iš jos kvadratukus. Porcijomis virkite, kol pageltonuos. Išimkite iš riebalų, dar šiltas pabarstykite likusiu cukrumi. Likusią grietinėlę suplakite. Kartu su obuolių mase patiekite prie pagalvėlių.

Twitter