300g margarino,
3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinės,
0,5 kg miltų, 100g mielių,
15g cukraus, 3g druskos,
0,75kg obuolių, 150g cukraus,
0,5 g cinamono,
miltinio cukraus.

Margariną išsukti iki purumo, dėti išplaktus kiaušinius, grietinę, su cukrumi ištrintas mieles,druską, miltus ir užminkius tešlą, palaikyti ją 1 val. šaltai. Po to tešlą padalyti pusiau ir iškočioti 2 lakštus. Išteptą riebalais skardą iškloti vienu lakštu, apdėti jį stambiai sutarkuotais obuoliais, sumaišytais su cukrumi bei cinamonu, ir uždėti antrąjį lakštą. Plokštainį aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti vidutinio karštumo (iki 200C ) orkaitėje 45-60 min. Dar šiltą kepinį apibarstyti miltiniu cukrumi.

Twitter