2 bulvės,
2 morkos,
1 burokėlis,
1 petražolė,
0.5 saliero,
0.5 stiklinės pupelių arba žirnelių,
150 g virtos ar keptos jautienos, veršienos ar paukštienos,
1 raugintas ar 2 marinuoti agurkai,
1/4 kopūsto gūžės,
1 kiaušinis,
1/3 stiklinės aliejaus,
acto,
druskos,
cukraus pagal skonį.

Daržoves paruošti taip pat, kaip gaminant daržovių mišrainę.Petražoles bei salierus išvirti mėsos sultinyje (gaminant sriubą) ir supjaustyti gabalėliais.Kopūstus smulkiai supjaustyti, pridėjus druskos, ištrinti, palaistyti atskiestu actu ir palikti 0.5 val., kad išsimarinuotų.Visas paruoštas daržoves, virtą bei keptą gabalėliais pjaustytą mėsą sumaišyti, pridėjus pagal skonį druskos, aliejaus ir cukraus.Gražesnius mėsos gabalėlius galima palikti ir jais puošti mišrainę.
Panašiai paruošiama mišrainė su žuvimi, tik tuo atveju vietoj mėsos reikia imti virtą ar keptą (be kaulų) žuvies mėsą.
Kai mišrainė gaminama su veršiena, paukštiena ar žuvimi, tada tinka į ją pridėti marinuotų slyvų ar raugintų obuolių, o papuošimui vartoti raugintus ar marinuotus grybus.

Twitter