Moliūgų sriuba

4 asmenims
500 g moliūgo minkštimo,
0.5 l vištienos sultinio,
2 valg. šaukšt. Alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. grietinės,
6 žiupsneliai tarkuoto muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
12 indiškų riešutų,
6 gabalėliai saldžios ruginės duonos (Borodino tipo).

Moliūgo minkštiną supjaustykite gabalėliais ir virkite garuose 20 min. Duonos gabalėlius paskrudinkite orkaitėje 10 min. arba skrudintuvėje. Riešutus sutrupinkite. Sultinį sumaišykite su virtais moliūgo gabaliukais, supilkite aliejų, grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskato riešutu. Išplakite visą masę mikseriu iki piure konsistencijos. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite šiltą su skrudinta duona.

Twitter

MOLIŪGŲ SRIUBA

8 porcijoms

1 kg moliūgų
1 1/2 l vištienos sultinio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas rudojo cukraus
druskos
baltųjų pipirų
ant peilio galo malto imbiero ir cinamoono
150 g virto kumpio
200 ml saldžios grietinėlės

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Į sriubą įmaišyti 150 ml grietinėlės.
Likusią grietinėlę valgomuoju šaukštu užpilti ant sriubos ir paduoti į stalą.

Twitter