6 porcijoms reikės:
600 g moliūgo minkštimo
50 g cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštelių tarkuotų džiuvėselių
0,5 šaukštelio malto cinamono
50 g maltų graikinių riešutų
vanilinio cukraus
1 šaukšto cukraus pudros
1 šaukšto tarkuoto šokolado

Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens ant mažos ugnies, kol suminkšties ir pradės irti. Plaktuvu sutrinkite moliūgo minkštimą, kol masė taps vientisa, ir sudėkite į dubenėlį. Į moliūgo tyrę dėkite cukraus, du trinius, maltus riešutus, tarkuotus dziūvėsėlius, cinamoną ir vanilinį cukrų ir gerai sumaišykite, kad masė taptų vientisa. Suplakite dviejų kiaušinių baltymus ir pamažu dėkite į moliūgo masę visą laiką maišydama.
Forma ištepkite sviestu ar margarinu ir supilkite moliūgo masę. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Suflė bus iškepusi, kai jos viršus gražiai paruduos. Prieš patiekdama pabarstykite cukraus pudra ir šokolado drožemis.

Twitter