500 g virtų bulvių
250 g morkų
100 g miltų
100 g cukraus
200 g manų
šaukštas citrinos sulčių
vienos citrinos žievelė
2 kiaušiniai
Bulves sumalti, morkas sutarkuoti, apšlakstyti citrinos sultimis. Bulves, morkas, manus, cukrų, kiaušinius ir tarkuotą citrinos žievelę suminkyti. Miltuotomis rankomis formuoti iš tešlos kukulius, sumesti į verdantį vandenį ir virti 20 min.
Garnyras:
2 dideli obuoliai
3 šaukštai sviesto
2 pakeliai vanilinio cukraus
250 ml grietininio jogurto
50 g migdolų
2 šaukštai medaus
120 ml sirupo
Išskobti obuolių sėklalizdžius, obuolius supjaustyti griežinėliais, pakepinti svieste. Supilti sirupą, suberti vanilinį cukrų ir dar porą minučių pavirinti. Obuolius išgriebti kiaurasamčiu, sudėti į pusdubenį.
Atskirai sumaišyti jogurtą su medumi, įberti pakepintų migdolų.
Ant obuolio griežnėlio uždėti kukulį, užpilti sirupu. Atskirai patiekti jogurtą.

Twitter