500 g morkų,
kiaušinis,
40 g ryžių,
pyrago džiūvėsėlių,
cukraus,
druskos,
aliejaus,
sviesto.

Žalias ar virtas morkas nuskusti, sutarkuoti, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti, pasūdyti.Ryžius gerai nuplauti.Užpilti vandens, kad apsemtų, įberti 0.5 šaukštelio cukraus ir ant silpnos ugnies virti 10 min.Šiltai uždengti ir palikti pastovėti 30 min.Tada įdėti gabalėlį sviesto, išmaišyti ir atvėsinti.
Ryžius sudėti į morkų masę ir išmaišyti.Šaukštu iš masės formuoti nedidelius pailgus gabaliukus, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti apverčiant aliejuje, kol gražiai apkeps.Neglausti vienas prie kito, kad verčiant nesuirtų.Patiekti su sviesto ir grietinės padažu.

Twitter